Palvelut 

Yin-jooga

Mikäli kaipaat rentoutumiseesi enemmän kehoa ja mieltä hellivää liikettä, tervetuloa lempeän Yin-joogan pariin. Yin-jooga on tasapainoa ylläpitävä palautumisen muoto kiireisen arjen keskellä. Harjoitteet ja asanat tehdään jokaisen yksilön omista tarpeista ja kehon liikeradoista käsin, sillä jokaisella meistä on täysin omanlainen, ainutlaatuinen ja yksilöllinen keho. Kehomme ja mielemme kaipaavat tulla kohdatuksi tässä kiireisessä elämässä lempeyden ja sallivuuden kautta, ilman pakottamista, suorittamista tai venymistä äärirajoille. Yin-jooga on täysin suoritusvapaata palautumista, sillä jokaisessa asanassa kuunnellaan oman kehon tarpeita hellästi ja lempeiden linssien läpi, huomioiden jokaisen kehon sallivuudet ja rajoitteet. Yin-joogassa voit rauhassa keskittyä omaan harjoitukseesi vaikka silmät kiinni, antautuen asanaoiden hellään kannatteluun.

Yin-jooga on varsin tuore joogamuoto, jonka juuret ovat Kiinalaisessa lääketieteessä, Taolaisessa filosofiassa, modernissa anatomiaopissa ja mindfullnessissa sekä hathajoogassa. Yin-joogassa saat kokonaisvaltaisen palautumisen hetken, jossa päivän tapahtumat unohtuvat asanoiden hellässä syleilyssä. Lempeät ja passiiviset asanat hellivät kehoamme 3-5 minuuttia. Asanoihin laskeudutaan kehon oman liikkuvuuden kautta ja ne ovat turvallisia ja lempeitä kaikille perusterveille aikuisille. Asanat sopivat monentasoiselle liikkujalle eri liikevariaatioidensa ja vaihtoehtojensa kautta . Asanat kehittävät lempeästi kehon joustavuutta, passiiviset asanat auttavat pääsemään syvälle kehon tiiviisiin sidekudoksiin, lihaskalvoihin eli faskioihin avaten niitä lempeästi. Yin-jooga auttaa palautumaan kovasta liikuntasuoritteesta kuten saliharjoitteesta edistäen lihasten kasvua. Yin-jooga rauhoittaa stressaantuneita, keskittymiskyky paranee ja arjen haasteista selviää paremmin. Säännöllinen ja pitkäjänteinen Yin-jooga harjoittelu tuottaa niin keholle kuin mielelle joustavuutta, hyvinvointia ja auttaa jaksamaan arjessaan paremmin. 

Lisätietoa tulevista kursseista ja tunneista löydät ajankohtaista osioista.


Restoratiivinen jooga

Restoratiivisessa joogassa mieli ja keho pääsevät yhdessä lepoon. Restoratiivisessa joogassa keho tuetaan erilaisten tehosteiden avulla rentouttavaan asentoon, joissa pysähdytään n. 5-20 minuutin ajaksi. Tuona aikana keho saavuttaa syvän mutta tietoisen lepotilan. Harjoitukset tähtäävät ennen kaikkea voimavarojen elvyttämiseen, uupumuksen ja stressin ehkäisyyn sekä auttavat itsetuntemuksen syventymisessä. Pitkäkestoisissa asanoissa ei venytellä, vaikka kehossa saakin tuntua hienoista avautumisen tunnetta. Kun keho tuetaan asanoihin lempeästi, se rentoutuu ja jännitykset poistuvat kehosta. Myös kehonnesteet alkavat virtaamaan vapaammin. Jokainen asana muokataan aina jokaisen harjoittelijan omaista lähtökohdista käsin, yksilöllisesti ja turvallisesti. Restoratiivisesta joogasta on ennen kaikkea hyötyä stressistä ja uupumuksesta kärsiville, kiireisessä ja hektisessä elämässä eläville, pienten lasten vanhemmille, vaihdevuosioireita kokeville, sairauksista ja menetyksistä toipuville sekä ihan kaikille meille, jotka kaipaavat arkeensa vaikka pientä pysähtymistä.  

Restoratiivisen joogan juuret juontavat Intiaan ja B.K.S Iyengarin opetusmenetelmiin, joissa aluksi hän alkoi tukea oppilaidensa jooga-asanoita erilaisten apuvälineiden avulla. Näin hän pyrki mahdollistamaan, että harjoituksien tekeminen olisi mahdollista mahdollisimman monelle ja kaiken kuntoisille osallistujille. Tästä yksi hänen oppilaistaan, joogaopettaja ja fysioterapeutti Judith Hanson Lasater, alkoi kehittämään restoratiivisesta joogasta lempeämpää, pehmeämpää ja ennen kaikkea stressinpoistoon suunnattua versiota. Asanat ovat suunniteltu siten, että niissä saattaa pysähtyä pidemmänkin ajan rennosti ja mukavasti.  

 

Sauna-asanat

Sauna-asanat ovat Veeran ja Tiina kehittämät sauna-asanat, jotka ovat hermostoa rauhoittavia ja palauttavia asanoita. Asanat pohjautuvat Yin- joogaan, rentoutusvalmentajina  sekä Hoitava Hengitys-ohjaajina tuomaan tietämykseen palautumista ja hengityksestä. Sauna-asanat harjoitus sisältää lepohermostoa rauhoittavaa hengityksen ohjausta, lempeää kehoa sekä  mieltä rauhoittavaa, hidasta ja pysähtynyttä liikettä. Asanat ovat ennen kaikkea Yin-jooga pohjaisia liikkeitä, jotka vapauttavat ja rentouttavat kehomme jumituksia sekä kireyksiä. Tunti sopii kaikille, sillä lähestymme harjoitusta jokaisen yksilöllisen anatomian kautta eri variaatioin sekä apuvälineitä hyödyntäen. Tunneilla olet turvallisessa ja asiantuntevissa käsissämme, jokaiselle tunneille on rajattu osallistuja määrä, jolloin saat varmasti turvallista ja yksilöllistä ohjausta tarvittaessa. Harjoitukseemme yhdistyvät myös sauna ja talviuinti mahdollisuus. Katso tulevat sauna-asanat tunnit kohdasta ajankohtaista.

Ajankohtaista